Změna personálu by Blue Orange zvýšila kredit

22. 2. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Autor: 258398
Gurmán hodnotí pražskou restauraci Blue Orange, která je vyhlášeným místem, kde se vaří speciality středomořské kuchyně, české klasiky, ale i cílené zdravé stravy. Restaurace byla otevřena v roce 2003 a je vyhledávána podnikateli, kteří se v moderním prostředí, za celkem přijatelné ceny, cítí dobře.

Restaurace: Blue Orange

Lokace: Tupolevova 676, Praha 9 – Letňany

Typ: světová a česká gastronomie, rybí speciality

Restauraci, která je součástí stejnojmenného hotelu a fitness centra, sice najdete v blízkosti pražského Obchodního centra Letňany, ale ve svém okolí nemá, co se týká hvězdiček a kuchyně, konkurenci. Přesto máme co vytknout.

Tak například hned po příchodu do restaurace mi nikdo z personálu nedal najevo, že bych byla váženým hostem restaurace. Před hodnocením jsem restauraci párkrát navštívila, takže alespoň vím, kde se nachází nekuřácká část, kam jsem si šla sama bez uvedení sednout.

Na stole najdete denní nabídku jídel, která se každý týden obměňuje. Pokud si nevyberete, můžete pokračovat ze stálého jídelního lístku.

Vybíráme z jídelníčku

75g Tatarák ze žlutoploutvého tuňáka s opečenou tmavou celozrnnou bagetou (240 Kč) polévka – Tradiční rybí Bouillabaisse z čerstvých ryb a zeleniny (95 Kč)

250g Grilované tygří krevety v pikantní omáčce na listech zeleného salátu s pečenými ovocnými špízky (580 Kč)

225g Jihoamerický steak z roštěné s jemnou máslovou kukuřicí na slanině a restovanými rozmarýnovými bramborami na červené cibulce (320 Kč)

200g Alaska – zapečená čokoládová zmrzlina v cukrovém sněhu na piškotovém talířku s třešňovou omáčkou (155 Kč)

Naše objednávka

  1. polévka – Italská tomatová polévka s čerstvou bazalkou (65 Kč)
  2. 200g Panenské biftečky plněné bylinkovým máslem, balené v anglické slanině, zapečené s mozzarellou s bramborovými hruštičkami a polníčkovým salátem (285 Kč)
  3. Bruleé z čerstvého manga a sýra mascarpone (75 Kč)

Polévce nemohu vytknout nic, od hlavního jídla jsem ale čekala daleko víc. Ne že bych nevěděla, jak chutnají panenské biftečky a anglická slanina, ale čekala jsem povýšení od dochucení ať už kořením, nebo větší porcí mozzarelly. Dovolím si tvrdit, že takové jídlo by zvládla i kuchařka začátečnice, jen s bramborovými hruštičkami by si ušetřila čas a námahu. Zeleninovou přílohu někdo nejí vůbec, já se do ní ráda pouštím. Polníčkový salát zdobil velkou část talíře, bohužel jsem si ho moc nevychutnala, protože hned při prvním zakousnutí mě mezi zuby zaskřípal písek. Chuť jsem si spravila až sladkým Bruleé z čerstvého manga a sýra mascarpone.

Provozujete restauraci či kavárnu?

Gurmán - vidlička

Rádi byste ji podrobili našemu testu? Napište nám na adresu: redakce@podni­katel.cz
Přijedeme, ochutnáme a ohodnotíme. Můžete od nás získat ocenění ve formě gurmánovských hvězdiček.

Interiér

Interiér tvoří kombinaci kovu, dřeva a skla. Uprostřed restaurace se nachází prosklené nasvícené atrium s živými květinami, zdi mají barvu šedou nebo červenou a visí na nich originální fotografie, které zachycují člověka v různých situacích. Stoly a židle jsou dřevěné. Pokud přijdete jen na kávu, můžete zvolit pohodlné kožené pohovky a křesla.

Obsluha

Od nezájmu a neuvedení ke stolu, přes čekání na jídelní lístek až po neodnesené prázdné talíře na stole jsem nabyla dojmu, že pokud vás nedoprovází pánský doprovod, budou vás přehlížet. Já jsem byla „jen“ v dámské společnosti a nikdo se nás nechodil ptát, zda-li něco nepotřebujeme, dokonce chvílemi nebyl žádný personál vidět vůbec. Zřejmě měli poradu v kuřárně. Jaký hlas má číšník, jsem poznala, až když se mě zeptal, jestli chceme zbytek jídla zabalit s sebou. Personál na mě působil jako tým obsluhujících robotů, kteří neuberou, ale ani nepřidají o nic navíc. Chápu, že po celodenním chození po place toho má každý dost, ale v takové restauraci čekáme asi něco víc, jejich heslo „přátelské prostředí“ bylo asi zrovna na výletě. Jak jsem úvodem podotkla, restauraci jsem párkrát navštívila a vím, že zdejší personál mívá i lepší náladu. V době oběda byl jindy daleko vstřícnější a přátelštější.

Služby

Restaurace je otevřena denně od 7 do 23:30 hodin. Ráno můžete pozvat svého obchodního partnera na sladkou nebo slanou snídani a přes den nebo večer můžete jídlo vychutnat na místě, nebo si cokoli z nabídky objednat s sebou. V létě je otevřena zahrádka s grilem. I když si můžete místa zarezervovat třeba i přes internet, volná místa se tady vždycky najdou. Doporučuji navštívit a zarezervovat si místa na některý z pravidelných sommelierských nebo gurmánských večerů, kdy se ochutnávají vína a pořádají výlety do kuchyní celého světa.

Jídelní lístek myslí i na malé návštěvníky, připravují malé dětské porce. Nezapomínají ani na štíhlou linii žen, objednat si můžete dámskou porci, která tvoří 60 % pokrmu za 75 % ceny.

skoleni_8_1

Před restaurací je velké parkoviště, kde bez problémů zaparkujete, v restauraci pak nabízejí připojení na internet.

Za nezájem personálu a celkem ničím nepřekvapující jídlo ubírám z pěti možných dvě hvězdičky.

Gurmán - hodnocení 3
Gurmán – Blue Orange
Blue Orange - ukazka 02 small
Blue Orange - ukazka 01 small
Blue Orange - jidlo 03 small
Blue Orange - jidlo 02 small
Blue Orange - jidlo 01 small
Blue Orange - int 03 small
Blue Orange - int 02 small
Blue Orange - int 01 small

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).