Hlavní navigace

Asociace sociálního poradenství

Firma Asociace sociálního poradenství, spolek. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 16788, Městský soud v Praze.

Základní údaje o subjektu

IČ:

27034038

Sídlo:

Sabinova 287/3, Praha, 130 00

Právní forma:

Spolek

Datum vzniku:

1. 6. 2006

Aktuální kontaktní údaje Asociace sociálního poradenství

Máte od tohoto subjektu nesplacené pohledávky?

Registr ekonomických subjektů

Statistické údaje

institucionální sektor Neziskové instituce sloužící domácnostem, národní soukromé
velikostní kat. dle počtu zam. 1 - 5 zaměstnanců

Klasifikace ekonomických činností

9499 Činnosti ostatních organizací sdružujících osoby za účelem prosazování společných zájmů j. n.

Obchodní rejstřík

Spisová značka

L 16788, Městský soud v Praze

Obchodní firma

Asociace sociálního poradenství od 1. 1. 2014

Právní forma

Spolek od 1. 1. 2014

adresa

Sabinova 287/3
Praha 13000 od 15. 7. 2020

adresa

Tachovské náměstí 649/3
Praha 13000 do 15. 7. 2020 od 1. 1. 2014

Předmět činnosti

Hlavní činnost spolku: a) sdružuje spolky, které poskytují odborné sociální poradenství dle zákona č. 108/2006 Sb. b) zprostředkovává výměnu a sdílení odborných informací a zkušeností mezi jednotlivými členskými spolky a jejich poradnami a zainteresovanými odborníky, c) napomáhá rozšiřování a zvyšování kvality odborného sociálního poradenství pro širokou veřejnost, d) podporuje a rozvíjí nové formy a metody oboru odborného sociálního poradenství e) napomáhá zkvalitňování standardů kvality sociálních služeb v poradenské praxi, f) vytváří a realizuje projekty, které napomáhají zvyšování odbornosti a kvality poskytovaných poradenských služeb, g) je odbornou platformou pro koncepci a rozvoj oboru sociální práce a odborného sociálního poradenství, h) pořádá odborné semináře, workshopy a konference k tématice významu odborného poradenství pro společnost i) provádí školení školitelů a lektorů působících v oblasti odborného sociálního poradenství j) je realizátorem a partnerem dalších projektů, které napomáhají k integraci a sociálnímu začleňování sociálně znevýhodněných skupin obyvatel ČR k) zajišťuje odborné vzdělávání sociálních pracovníků v oblasti jejich celoživotního vzdělávání realizací vlastních odborných vzdělávacích kurzů, l) organizuje a provádí výzkum v oblasti odborného sociálního poradenství pro rozličné cílové skupiny m) aktivně se účastní odborných seminářů, konferencí, specializovaných výstav a prezentací na celostátní a regionální úrovni, n) vydává odborné publikace a informační materiály na podporu odborného sociálního poradenství o) Spolupracuje s vysokými školami a dalšími vzdělávacími institucemi. Vedlejší činnost spolku: Vedlejší činnost spolku a) vytváří podmínky pro podporu a začleňování sociálně znevýhodněných skupin občanů, podporuje vytváření rovných příležitostí a jejich společenského, kulturního a především pracovního uplatnění s možností poskytování i zprostředkovatelských služeb za účelem získání pracovního uplatnění, b) realizuje osvětové, informační, vzdělávací akce a kampaně, které napomáhají zlepšení kvality života sociálně znevýhodněných skupin obyvatel a občanů ohrožených sociální inkluzí c) realizuje propagační, výukové, poradenské, mediační, informační činnosti, zprostředkovává styk s veřejností, podporuje setkávání a rozvoj spolupráce subjektů ve smyslu cílů organizace - včetně spolupráce se zahraničními subjekty atd., d) rozvíjí nové metody práce s komunitou, vytváří strategie komplexního řešení sociálních služeb, celoživotního vzdělávání a ostatních složek prostředí, které ovlivňují kvalitu života a podporují integraci znevýhodněných skupin občanů, e) v rámci realizace vedlejší činnosti může ASP vyvíjet též vedlejší hospodářskou činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti za předpokladu, že její účel spočívá v podpoře hlavní činnosti nebo v hospodárném využití spolkového majetku. od 21. 9. 2022

Statutární orgán

1 fyzická osoba

Mgr. Hynek Kalvoda

Předseda

První vztah: 21. 9. 2022

vznik funkce: 21. 6. 2021

Veletržní 235/21, Praha, 170 00, Česká republika

Další 2 vztahy k této osobě

Způsob právního jednání se provede tak, že k právnímu úkonu připojí předseda svůj vlastnoruční podpis a případně i oficiální razítko ASP. Předseda je současně nejvýše postavený orgán ASP. Z tohoto důvodu řídí činnost profesionálních pracovníků - zaměstnan ců ASP. Podrobnosti stanoví organizační řád ASP.

od 21. 9. 2022
Veškeré údaje o ekonomických subjektech, firmách a živnostnících, které zde uveřejňujeme, pocházejí z veřejně dostupných rejstříků (například obchodního rejstříku či živnostenského rejstříku). Pokud máte za to, že údaje jsou nepřesné či že by z nějakého důvodu veřejně dostupné být neměly, je nutno obrátit se na správce příslušného zdrojového rejstříku se žádostí o opravu či výmaz. Změna či odstranění údaje provedené správcem příslušného veřejně dostupného rejstříku se poté bez nutnosti Vašeho dalšího požadavku promítnou v rámci pravidelné aktualizace i do námi uveřejňovaných údajů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).