Hlavní navigace

Evropské centrum starého sakrálního umění v chrámu sv.Michaela Archanděla na Starém Městě pražském z.s.

Firma Evropské centrum starého sakrálního umění v chrámu sv.Michaela Archanděla na Starém Městě pražském z.s., spolek. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 11414, Městský soud v Praze.

Základní údaje o subjektu

IČ:

70904260

Sídlo:

Večerní 297/6, Praha Hodkovičky, 147 00

Právní forma:

Spolek

Datum vzniku:

27. 12. 2000

Aktuální kontaktní údaje Evropské centrum starého sakrálního umění v chrámu sv.Michaela Archanděla na Starém Městě pražském z.s.

Máte od tohoto subjektu nesplacené pohledávky?

Registr ekonomických subjektů

Statistické údaje

institucionální sektor Neziskové instituce sloužící domácnostem, národní soukromé
velikostní kat. dle počtu zam. Neuvedeno

Klasifikace ekonomických činností

9499 Činnosti ostatních organizací sdružujících osoby za účelem prosazování společných zájmů j. n.

Obchodní rejstřík

Spisová značka

L 11414, Městský soud v Praze

Obchodní firma

Evropské centrum starého sakrálního umění v chrámu sv.Michaela Archanděla na Starém Městě pražském z.s. od 9. 3. 2024

Obchodní firma

Evropské centrum starého sakrálního umění v chrámu sv.Michaela .... do 9. 3. 2024 od 1. 1. 2014

Právní forma

Spolek od 1. 1. 2014

adresa

Večerní 297/6
Praha 14700 od 9. 3. 2024

adresa

Žateckých 822/5
Praha 14000 do 9. 3. 2024 od 1. 1. 2014

Předmět činnosti

1/ Realizace projektu Evropské centrum starého sakrálního umění (ECSSU) v chrámu SMA nejen představí cenné duchovní svědectví kulturně historické paměti Prahy a českého národa pramenící z židovsko-křesťanských kořenů civilizační identity Evropy, ale zároveň bude hodnotným příspěvkem ke kulturnímu obohacení společného dědictví UNESCO jako ukázkový kaleidoskop vývoje výtvarných a hudebních aspektů a trendů křesťanského umění na celém kontinentu. Nedílnou součástí projektu ECSSU je využívání chrámu SMA k liturgickým účelům ad hoc a získání specifické titulární sochy SMA jakožto patrona tohoto domu Božího. 2/ Výhledově druhým ideovým vrcholem tohoto velkorysého projektu je otevření studentského centra v prostorách bývalého servitského kláštera, jež svým zasazením do srdce starobylého areálu se silným duchovním nábojem bude kultivovat růst intelektuálního, morálního a duchovního potenciálu příštích generací našeho národa, k prospěchu celé Evropy nebezpečně zmítané bouří nepokojů a válečných vášní.. od 9. 3. 2024

Ostatní skutečnosti

Spolek ECSSU zahájí oficiální mezinárodní veřejnou sbírku prostředků za účelem: 1/ vykoupení chrámu SMA - získané finance má v úmyslu nabídnout MK ČR jako dar, aby toto MK po 30 letech důsledně implementovalo své vlastní pravomocné rozhodnutí ze dne 29/3/1994 (závazné a neodvolatelné) rehabilitovat jedinečnou sakrální památku UNESCO podle přesně definovaných podmínek. 2/ financování sochy sv. Michaela Archanděla pro jeho chrám. Z hlediska využití chrámu SMA / celého komplexu bývalého kláštera Servitů je nutné naplnit písemnou vůli arcibiskupa pražského a primase českého Františka kardinála Tomáška ze dne 14/11/1990, která byla plně respektována původním rozhodnutím orgánů HMP a MK ČR, akceptující výhradně účely kulturní a pedagogické, v žádném případě komerční. Cílovým využitím areálu proto mohou být pouze a exkluzivně aktivity kulturně-vzdělávací v oblasti galerijní, hudební a liturgické. od 9. 3. 2024

Statutární orgán

1 fyzická osoba

Ing. Jiří Pavel Pešek

předseda

První vztah: 9. 3. 2024

vznik členství: 3. 11. 2023

vznik funkce: 3. 11. 2023

Večerní 297/6, Praha, 147 00, Česká republika

Veškeré údaje o ekonomických subjektech, firmách a živnostnících, které zde uveřejňujeme, pocházejí z veřejně dostupných rejstříků (například obchodního rejstříku či živnostenského rejstříku). Pokud máte za to, že údaje jsou nepřesné či že by z nějakého důvodu veřejně dostupné být neměly, je nutno obrátit se na správce příslušného zdrojového rejstříku se žádostí o opravu či výmaz. Změna či odstranění údaje provedené správcem příslušného veřejně dostupného rejstříku se poté bez nutnosti Vašeho dalšího požadavku promítnou v rámci pravidelné aktualizace i do námi uveřejňovaných údajů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).