Hlavní navigace

Matička římovská, z. s.

Firma Matička římovská, z. s., spolek. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 9419, Krajský soud v Českých Budějovicích.

Základní údaje o subjektu

IČ:

21620695

Sídlo:

Kostelní 10, Římov, 373 24

Právní forma:

Spolek

Datum vzniku:

6. 6. 2024

Máte od tohoto subjektu nesplacené pohledávky?

Registr ekonomických subjektů

Statistické údaje

institucionální sektor Neziskové instituce sloužící domácnostem, národní soukromé
velikostní kat. dle počtu zam. Neuvedeno

Klasifikace ekonomických činností

94992 Činnosti organizací na podporu kulturní činnosti

Obchodní rejstřík

Spisová značka

L 9419, Krajský soud v Českých Budějovicích

Obchodní firma

Matička římovská, z. s. od 6. 6. 2024

Právní forma

Spolek od 6. 6. 2024

adresa

Kostelní 10
Římov 37324 od 6. 6. 2024

Předmět činnosti

a) Pořádání přednášek, exkurzí a prohlídek poutního místa pro širší veřejnost, b) provozování internetového informačního portálu, c) spolupráce s médii, d) organizování poutí, zájezdů a výletů především do Římova nebo na jiná místa, která mají k Římovu vztah, e) zajišťování duchovní hudby při bohoslužbách na poutním místě, f) péče o liturgické předměty a posvátná roucha užívané při bohoslužbách na poutním místě, g) pořádání koncertů, divadelních představení a výstav, h) zajišťování květinové výzdoby pro poutní místo, i) pořádání čistících prací, a příležitostných i pravidelných údržbových prací a úklidů poutního místa, j) tvorba a distribuce devocionálií a upomínkových předmětů spojených s poutním místem Římov, k) případné vytvoření a provozování informačního centra pro návštěvníky poutního místa, l) zajišťování občerstvení, pohoštění a případné přenocování pro návštěvníky poutního místa, m) financování obnov a údržby poutního místa zejména jeho uměleckých movitých i nemovitých památek, n) zřizování prostorů ke vzdělávání a setkávání, o) péče o případné nemovité majetky spolku nutné k zajištění provozu informačního centra, místa vzdělávání a setkávání nebo občerstvení nebo přenocování pro návštěvníky poutního místa, p) obnova, údržba hmotného i nehmotného kulturního dědictví spojených s poutním místem Římov, q) budování hmotného zázemí pro působení duchovních na poutním místě včetně případné podpory jejich obživy a zdravotního a sociálního zabezpečení, r) příležitostná publikační a nakladatelská činnost. od 6. 6. 2024

1. Úsilí o zvelebení poutního místa Římov, 2. slovem, tiskem, obrazem, filmem, internetem a dalšími prostředky šířit povědomí o poutním místě Římov, jeho poselství a významu, jakož i šířit úctu k hodnotám, které představuje, 3. šířit úctu k Ježíši Kristu a k Panně Marii, zejména tak, jak jsou představovány na poutním místě Římov, 4. podněcovat poutě, zájezdy a výlety do Římova a podporovat turistický ruch v Římově, 5. pečovat o duchovní i tělesné potřeby poutníků, návštěvníků i turistů zajištěním potřebného hmotného zázemí a péče pro všechny lidi přicházející na toto poutní místo, 6. pečovat o hudbu při bohoslužbách, pořádat koncerty a přispívat ke zvelebení bohoslužeb konaných na poutním místě Římov ve spolupráci s duchovní správou poutního místa, 7. obnovovat, udržovat a zvelebovat ve spolupráci s duchovní správou poutního místa umělecké a historické movité i nemovité památky v Římově, 8. budovat zázemí pro zajištění duchovní správy poutního místa Římov a hmotné podpory duchovních, kteří na tomto místě pečují o poutníky a návštěvníky, 9. šířit a podporovat tradiční křesťanské hodnoty, 10. spolupracovat na účelu spolku s dalšími osobami. od 6. 6. 2024

Statutární orgán

4 fyzické osoby

Martin Šmrha

pokladník a člen rady spolku

První vztah: 8. 6. 2024

vznik členství: 6. 6. 2024

vznik funkce: 6. 6. 2024

Krumlovská 95, Římov, 373 24, Česká republika

PhDr. Jakub Václav Zentner

jednatel a duchovní rádce

První vztah: 6. 6. 2024

vznik členství: 6. 6. 2024

vznik funkce: 6. 6. 2024

Kostelní 10, Římov, 373 24, Česká republika

Další vztah k této osobě

Petr Šimek

člen rady spolku a fotograf

První vztah: 6. 6. 2024

vznik členství: 6. 6. 2024

vznik funkce: 6. 6. 2024

Pod Zámeckým 406, Nové Hrady, 373 33, Česká republika

Mgr. Kateřina Bauerová

jednatel a předseda

První vztah: 6. 6. 2024

vznik členství: 6. 6. 2024

vznik funkce: 6. 6. 2024

Betlém 40, Římov, 373 24, Česká republika

Historické vztahy

Martin Šmrha

pokladník a člen rady spolku

První vztah: 6. 6. 2024 - Poslední vztah: 8. 6. 2024

vznik členství: 6. 6. 2024

vznik funkce: 6. 6. 2024

Hrádek 24, 342 01, Česká republika

Jménem spolku ve všech záležitostech jedná jednatel, který zastupuje statutární orgán spolku ve všech jednání spolku navenek. Pokud je více jednatelů, každý z nich je oprávněn jednat jménem spolku samostatně. Jménem spolku v písemně určené záležitosti může rada pověřit také kteréhokoliv činného člena spolku, a to na základě písemného zmocnění s ověřeným podpisem podepsaného alespoň jedním jednatelem spolku.

od 6. 6. 2024
Veškeré údaje o ekonomických subjektech, firmách a živnostnících, které zde uveřejňujeme, pocházejí z veřejně dostupných rejstříků (například obchodního rejstříku či živnostenského rejstříku). Pokud máte za to, že údaje jsou nepřesné či že by z nějakého důvodu veřejně dostupné být neměly, je nutno obrátit se na správce příslušného zdrojového rejstříku se žádostí o opravu či výmaz. Změna či odstranění údaje provedené správcem příslušného veřejně dostupného rejstříku se poté bez nutnosti Vašeho dalšího požadavku promítnou v rámci pravidelné aktualizace i do námi uveřejňovaných údajů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).