Hlavní navigace

Městská knihovna Žamberk

Firma Městská knihovna Žamberk, příspěvková organizace zřízená územním samosprávným celkem. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou Pr 1720, Krajský soud v Hradci Králové.

Základní údaje o subjektu

IČ:

72068256

Sídlo:

Nádražní 743, Žamberk, 564 01

Právní forma:

Příspěvková organizace zřízená územním samosprávným celkem

Datum vzniku:

1. 7. 2010

Máte od tohoto subjektu nesplacené pohledávky?

Registr ekonomických subjektů

Statistické údaje

institucionální sektor Místní vládní instituce (kromě fondů sociálního zabezpečení)
velikostní kat. dle počtu zam. 1 - 5 zaměstnanců

Klasifikace ekonomických činností

91010 Činnosti knihoven a archivů

Obchodní rejstřík

Spisová značka

Pr 1720, Krajský soud v Hradci Králové

Obchodní firma

Městská knihovna Žamberk od 29. 7. 2022

Právní forma

Příspěvková organizace zřízená územním samosprávným celkem od 29. 7. 2022

adresa

Nádražní 743
Žamberk 56401 od 29. 7. 2022

Předmět činnosti

Příspěvková organizace, tj. Městská knihovna Žamberk (dále jen ,,knihovna) je zařízením, v němž jsou způsobem zaručujícím rovný přístup všem bez rozdílu poskytovány veřejné knihovnické a informační služby, ve smyslu zákona č. 257/2001 Sb., (knihovní zákon ). Knihovna je zapsána v evidenci knihoven. Knihovna se zřizuje zejména za účelem uspokojování informačních potřeb občanů a institucí využíváním knihovních a informačních fondů, včetně zdrojů přístupných prostřednictvím informačních sítí. Rozvíjí vzdělanostní a kulturní úroveň občanů. Uchovává náro dní kulturní dědictví. Knihovna plní v systému knihoven funkci základní knihovny a současně vykonává funkci regionální pro Místní knihovny v těchto obcích: Bohousová, Česká Rybná, České Petrovice, Dlouhoňovice, Hejnice, Helvíkovice, Kameničná, Klášterec nad Orlicí, Kunvald, Líš nice, Litice nad Orlicí, Lukavice, Pastviny. Záchlumí. Shromažďuje, eviduje, uchovává, propaguje a zpřístupňuje veřejnosti svůj knihovní fond, který získává koupí, povinným výtiskem, dary. Předmět hlavní činnosti knihovny: V rámci plnění regionálních funkcí knihovna poskytuje Místním knihovnám v regionu zejména poradenské, vzdělávací a koordinační služby, buduje a zapůjčuje výměnné soubory knihovních dokumentů a vykonává další činnosti napomáhající rozvoji knihoven a jejich veřejných knihovnických a informačních služeb. V rámci plnění funkcí základní knihovny pro město Žamberk tvoří knihovna univerzální a specializované knihovní fondy, umožňuje uživatelům přístup k veřejným datovým sítím pomocí telekomunikačních zařízení. Knihovna svůj knihovní fond eviduje a zpracovává podle platných předpisů, propaguje a zpřístupňuje jej uživatelům přímým půjčováním, prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby, bibliografické a informační činnosti, veřejným předváděním a dalšími formami . Poskytuje a zpracovává ústní, bibliografické, referenční a faktografické informace a rešerše. Při své činnosti knihovna pořizuje a využívá databáze v souladu s platným autorským zákonem. Rozvíjí vnitrostátní a mezinárodní spolupráci s knihovnami a dalšími subjekty za účelem výměny zkušeností a metod práce, vstupuje do profesních sdružení a organiz ací. V souladu se zákonem č. 257/2001 Sb., poskytuje knihovna své služby bezplatně, s výjimkou případů vymezených v ust. § 4 odst. 2,4 a 5 uvedeného zákona. Výše úhrady je stanovena v Knihovním řádu, který vydává vedoucí knihovny. Knihovna různými formami činnosti šíří a předává široké veřejnosti poznatky z oblasti kultury. Podílí se na zvyšování všeobecného i odborného vzdělávání občanů, na rozvoji estetické výchovy, kulturně společenských aktivit obyvatel regionu. Vytváří příleži tosti pro aktivní využívání volného času, rozvoj zájmových uměleckých aktivit a neprofesionálního umění. Realizuje a podílí se na organizování soutěží, výstav, přehlídek, besed, exkurzí apod. od 29. 7. 2022

Statutární orgán

1 fyzická osoba

Ing. Jana Hlaváčová

ředitel

První vztah: 29. 7. 2022

vznik funkce: 1. 7. 2010

Lipová 1044, Žamberk, 564 01, Česká republika

Ředitel plní úkoly vedoucího pracovníka organizace a je oprávněn jednat ve všech věcech jménem organizace. Ředitel plně odpovídá za činnost a rozvoj organizace. Ředitel stanoví vnitřní organizační strukturu organizace, organizační řád a vnitřní směrnice dle provozních potřeb a v souladu s platnými obecně závaznými právními předpisy a dále s předpisy zřizovatele. Ředitel má práva a povinnosti zaměstnavatele, vyp lývající ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů a navazujících právních předpisů a vnitřních předpisů organizace.

od 29. 7. 2022
Veškeré údaje o ekonomických subjektech, firmách a živnostnících, které zde uveřejňujeme, pocházejí z veřejně dostupných rejstříků (například obchodního rejstříku či živnostenského rejstříku). Pokud máte za to, že údaje jsou nepřesné či že by z nějakého důvodu veřejně dostupné být neměly, je nutno obrátit se na správce příslušného zdrojového rejstříku se žádostí o opravu či výmaz. Změna či odstranění údaje provedené správcem příslušného veřejně dostupného rejstříku se poté bez nutnosti Vašeho dalšího požadavku promítnou v rámci pravidelné aktualizace i do námi uveřejňovaných údajů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).