Hlavní navigace

Ústav pro archeologii a dokumentaci památek, z. ú.

Firma Ústav pro archeologii a dokumentaci památek, z. ú., ústav. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou U 210, Krajský soud v Hradci Králové.

Základní údaje o subjektu

IČ:

09581634

Sídlo:

Pecka 72, 507 82

Právní forma:

Ústav

Datum vzniku:

14. 10. 2020

Aktuální kontaktní údaje Ústav pro archeologii a dokumentaci památek, z. ú.

Máte od tohoto subjektu nesplacené pohledávky?

Registr ekonomických subjektů

Statistické údaje

institucionální sektor Neziskové instituce sloužící domácnostem, národní soukromé
velikostní kat. dle počtu zam. 1 - 5 zaměstnanců

Klasifikace ekonomických činností

58 Vydavatelské činnosti
71209 Ostatní technické zkoušky a analýzy
72 Výzkum a vývoj
72200 Výzkum a vývoj v oblasti společenských a humanitních věd

Obchodní rejstřík

Spisová značka

U 210, Krajský soud v Hradci Králové

Obchodní firma

Ústav archeologické památkové péče východních Čech, z. ú. od 14. 10. 2020

Právní forma

Ústav od 14. 10. 2020

adresa

72
Pecka 50782 od 14. 10. 2020

Předmět činnosti

1) Účelem a předmětem činnosti ústavu je realizace odborného výzkumu v oblasti archeologie a historie obecně, včetně podpory těchto společenských odvětví přímou či nepřímou formou, prostřednictvím terénního průzkumu a výzkumu, analýzou a vyhodnocením arch eologických nálezů, historických staveb, archivních a kartografických rešerší, tvorbou analýz, expertiz a publikací, včetně poradenství, popularizace a osvěty. Dále rozvíjí obor muzeologie pomocí vývoje evidenčních systémů sbírkových fondů a obecné teorie . Dále též podpora a pomoc občanům v krizi formou zaměstnávání či zprostředkováním zaměstnání, a to zejména osobám sociálně vyloučeným nebo sociálním vyloučením ohrožených, s nulovou nebo nízkou kvalifikací, cizincům či osobám vyloučeným ze společnosti či diskriminovaným z důvodu jejich rasy, vzdělání, náboženského přesvědčení, sexuální orientace, pohlaví, věku apod. 2) Ústav provádí své poslání provozováním následujících činností: a) vědeckovýzkumná činnost v oblasti archeologie, historie a muzeologie b) provádění průzkumu krajiny c) provádění stavebně historických průzkumů staveb d) ochrana kulturních, architektonických a památkových hodnot sídel a krajiny e) provádění archeologických výzkumů f) provádění terénních, dokumentačních, měřičských a laboratorních prací v souladu s oborovými standardy g) vývoj nových archeologických metodik dokumentačních prací v terénu i v laboratoři h) provádění servisních dokumentačních a laboratorních prací pro jiné oprávněné archeologické organizace i) konzervace a rekonstrukce archeologických nálezů dle aktuálních oborových standardů j) správa a odborné zpracování movitých archeologických nálezů pro předání do paměťových institucí (obvykle muzea) k) uspořádání, analýza a katalogizace archeologických a etnografických sbírkových fondů paměťových institucí l) konzultační a poradenská činnost v oblasti archeologie a památkové péče, odborná školení pracovníků servisních organizací pracujících pro archeologický výzkum m) popularizační i odborná publikační činnost v oboru archeologie a historie n) pořádání výstav, přednášek, seminářů, kurzů a dalších obdobných kulturních akcí o) vydavatelskou činností. 3) Ústav jednotlivé činnosti poskytuje v souladu s platnými právními předpisy České republiky. Ústav poskytuje veškeré činnosti za stejných podmínek pro všechny jejich uživatele. od 1. 6. 2021

1)Účelem a předmětem činnosti ústavu je realizace odborného výzkumu v oblasti archeologie a podpora tohoto společenského odvětví osvětou, a to formou přímou či nepřímou, prostřednictvím terénního průzkumu a výzkumu, analýzou a vyhodnocením archeologických nálezů, historických staveb, tvorbou analýz, expertiz a publikací s touto tematikou, včetně poradenství a popularizace. Kromě archeologie rozvíjí obor muzeologie pomocí vývoje evidenčních systémů sbírkových fondů a obecné teorie. Dále též podpora a pomoc občanům v krizi formou zaměstnávání či zprostředkováním zaměstnání, a to zejména osobám sociálně vyloučeným nebo sociálním vyloučením ohrožených, s nulovou nebo nízkou kvalifikací, cizincům či osobám vyloučeným ze společnosti či diskriminovaným z důvodu jejich rasy, vzdělání, náboženského přesvědčení, sexuální orientace, pohlaví, věku apod. 2)Ústav provádí své poslání provozováním následujících činností: a)vědeckovýzkumná činnost v oblasti archeologie, historie a muzeologie b)provádění průzkumu krajiny c)provádění stavebně historických průzkumů staveb d)ochrana kulturních, architektonických a památkových hodnot sídel a krajiny e)provádění archeologických výzkumů f)provádění terénních, dokumentačních, měřičských a laboratorních prací v souladu s oborovými standardy g)vývoj nových archeologických metodik dokumentačních prací v terénu i v laboratoři h)provádění servisních dokumentačních a laboratorních prací pro jiné oprávněné archeologické organizace i)konzervace a rekonstrukce archeologických nálezů dle aktuálních oborových standardů j)správa a odborné zpracování movitých archeologických nálezů pro předání do paměťových institucí (obvykle muzea) k)uspořádání, analýza a katalogizace archeologických a etnografických sbírkových fondů paměťových institucí l)konzultační a poradenská činnost v oblasti archeologie a památkové péče, odborná školení pracovníků servisních organizací pracujících pro archeologický výzkum m)popularizační i odborná publikační činnost v oboru archeologie a historie n)pořádání výstav, přednášek, seminářů, kurzů a dalších obdobných kulturních akcí 3)Ústav jednotlivé činnosti poskytuje v souladu s platnými právními předpisy České republiky. Ústav poskytuje veškeré činnosti za stejných podmínek pro všechny jejich uživatele. do 1. 6. 2021 od 14. 10. 2020

Statutární orgán

1 fyzická osoba

Mgr. Radek Novák

Ředitel

První vztah: 14. 10. 2020

vznik funkce: 14. 10. 2020

Smetanova 1004, Dvůr Králové nad Labem, 544 01, Česká republika

Ředitel jedná ve všech věcech za ústav samostatně, přičemž listiny podepisuje tak, že k napsanému nebo vytištěnému názvu ústavu připojí svůj podpis.

od 14. 10. 2020

Další vztahy firmy Ústav pro archeologii a dokumentaci památek, z. ú.

4 fyzické osoby

Mgr. Radek Novák

První vztah: 14. 10. 2020

Smetanova 1004, Dvůr Králové nad Labem, 544 01, Česká republika

PhDr. Pavel Zahradník, Ph.D.

Předseda správní rady

První vztah: 14. 10. 2020

vznik členství: 14. 10. 2020

vznik funkce: 14. 10. 2020

Fr. Kavána 436, Vrchlabí, 543 01, Česká republika

Mgr. Petr Kotyza

Člen správní rady

První vztah: 14. 10. 2020

vznik členství: 14. 10. 2020

Mánesova 369, Trutnov, 541 01, Česká republika

PhDr. Jana Cermanová, Ph.D.

Člen správní rady

První vztah: 14. 10. 2020

vznik členství: 14. 10. 2020

Doubravice 14, 544 51, Česká republika

Veškeré údaje o ekonomických subjektech, firmách a živnostnících, které zde uveřejňujeme, pocházejí z veřejně dostupných rejstříků (například obchodního rejstříku či živnostenského rejstříku). Pokud máte za to, že údaje jsou nepřesné či že by z nějakého důvodu veřejně dostupné být neměly, je nutno obrátit se na správce příslušného zdrojového rejstříku se žádostí o opravu či výmaz. Změna či odstranění údaje provedené správcem příslušného veřejně dostupného rejstříku se poté bez nutnosti Vašeho dalšího požadavku promítnou v rámci pravidelné aktualizace i do námi uveřejňovaných údajů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).