Příloha k zákonu č. 252/1997 Sb.
Zemědělské výrobky, na které se vztahují zvláštní ochranná opatření při dovozu do České republiky
Položka celního sazebníku | Popis položky |
0102 90 05 | Živá hovězí zvířata o hmotnosti nepřesahující 80 kg |
0102 90 21 | Živá hovězí zvířata na porážku o hmotnosti převyšující 80 kg, avšak nepřesahující 160 kg |
0102 90 29 | Živá hovězí zvířata ostatní o hmotnosti převyšující 80 kg, avšak nepřesahující 160 kg |
0102 90 41 | Živá hovězí zvířata na porážku o hmotnosti převyšující 160 kg, avšak nepřesahující 300 kg |
0102 90 49 | Živá hovězí zvířata ostatní o hmotnosti převyšující 160 kg, avšak nepřesahující 300 kg |
0102 90 51 | Živá hovězí zvířata na porážku o hmotnosti převyšující 300 kg - jalovice |
0102 90 59 | Živá hovězí zvířata o hmotnosti převyšující 300 kg - jalovice ostatní |
0102 90 61 | Živá hovězí zvířata o hmotnosti převyšující 300 kg - krávy k porázče |
0102 90 69 | Živá hovězí zvířata o hmotnosti převyšující 300 kg - krávy ostatní |
0102 90 71 | Ostatní živý skot k porázče |
0102 90 79 | Ostatní živý skot |
0102 90 90 | Ostatní živý skot |
0103 92 | Živá prasata s hmotností 50 kg nebo vyšší |
0104 10 30 | Ovce - jehňata do stáří jednoho roku |
0104 10 80 | Ovce ostatní |
0201 10 00 | Hovězí maso, v celku nebo půlené |
0201 20 20 | Hovězí maso - čtvrti zvané „kompenzované“ |
0201 20 30 | Hovězí maso - neoddělené nebo oddělené přední čtvrti |
0201 20 50 | Hovězí maso - neoddělené nebo oddělené zadní čtvrti |
0201 20 90 | Hovězí maso čerstvé nebo chlazené - ostatní |
0201 30 00 | Hovězí maso čerstvé nebo chlazené - vykostěné |
0202 10 00 | Hovězí maso zmrazené, v celku nebo půlené |
0202 20 10 | Hovězí maso zmrazené - čtvrti zvané „kompenzované“ |
0202 20 30 | Hovězí maso zmrazené - neoddělené nebo oddělené přední čtvrti |
0202 20 50 | Hovězí maso zmrazené - neoddělené nebo oddělené zadní čtvrti |
0202 20 90 | Hovězí maso zmrazené - ostatní |
0202 30 10 | Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti celé nebo dělené maximálně na pět ks, každý z nich v samostatném bloku, „kompenzované“ čtvrti ve dvou blocích, kromě svíčkové, v jednom kusu |
0202 30 50 | Hovězí maso zmrazené - přední čtvrti s částí boku nebo bez něj |
0202 30 90 | Hovězí maso zmrazené - ostatní |
0203 11 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené, v celku nebo půlené |
0203 12 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - kýty, plece a jejich části, nevykostěné |
0203 19 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní |
0203 21 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - v celku nebo půlené |
0203 22 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - kýty, plece a jejich části, nevykostěné |
0203 29 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní |
0204 10 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - jehně v celku nebo půlené, čerstvé nebo chlazené |
0204 21 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - v celku nebo půlené |
0204 22 10 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - nevykostěné předky a půlené předky |
0204 22 30 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - nevykostěné hřbety a šrůtka a půlené hřbety se šrůtkou |
0204 22 50 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - nevykostěné spojené kýty a oddělené kýty |
0204 22 90 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní nevykostěné maso |
0204 23 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - vykostěné maso |
0204 30 00 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - jehně v celku nebo půlené, zmrazené |
0204 41 00 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní skopové maso, zmra- zené, v celku nebo půlené |
0204 42 10 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní nevykostěné maso, předky a půlené předky |
0204 42 30 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - nevykostěné hřbety a šrůtka a půlené hřbety se šrůtkou |
0204 42 50 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - nevykostěné spojené kýty a oddělené kýty |
0204 42 90 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní zmrazené nevykostěné maso |
0204 43 10 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - vykostěné jehněčí |
0204 43 90 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené - ostatní vykostěné maso |
0207 11 10 | Drůbež čerstvá či chlazená - slepice a kohouti, oškubané a vykuchané, s hlavou a běháky, zvané „kuřata 83%“ |
0207 11 30 | Drůbež čerstvá či chlazená - slepice a kohouti, oškubané a vykuchané, bez hlavy a běháků, zvané „kuřata 70%“ |
0207 11 90 | Drůbež čerstvá či chlazená - slepice a kohouti, oškubané a vykuchané, bez hlavy a běháků, zvané „kuřata 65%“ |
0207 12 10 | Drůbež zmrazená - slepice a kohouti, oškubané a vykuchané, bez hlavy a běháků, zvané „kuřata 70%“ |
0207 12 90 | Drůbež zmrazená - slepice a kohouti, oškubané a vykuchané, bez hlavy a běháků, zvané „kuřata 65%“ |
0207 13 10 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, vykostěné |
0207 13 20 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - půlky nebo čtvrtky |
0207 13 30 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - celá křídla, též bez špiček |
0207 13 40 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - hřbety, krky, hřbety s krky, biskupy, špičky křídel |
0207 13 50 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - prsa a části prsíček |
0207 13 60 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - stehna a části stehen |
0207 13 70 | Maso ze slepic a kohoutů - dělené, nevykostěné - ostatní |
0207 13 | Droby ze slepic a kohoutů, jiné než játra |
0207 14 | Dělené maso a droby z kohoutů a slepic, zmrazené |
0210 20 10 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené - hovězí maso nevykostěné |
0210 20 90 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené - hovězí maso vykostěné |
0210 90 11 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené - skopové a kozí nevykostěné maso |
0210 90 19 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené - skopové a kozí vykostěné maso |
0210 90 29 | Ostatní maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené |
0210 90 60 | Maso a jedlé droby, nasolené nebo ve slaném nálevu, sušené nebo uzené - skopové a kozí droby |
0402 10 | Mléko a smetana v prášku, zrnech nebo v jiné pevné formě, s obsahem tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních |
0402 21 | Mléko a smetana v prášku, zrnech nebo v jiné pevné formě, s obsahem tuku přesahujícím 1,5 % hmotnostních - bez přídavku cukru nebo jiných sladidel |
0402 29 | Ostatní mléko a smetana v prášku, zrnech nebo v jiné pevné formě, s obsahem tuku přesahujícím 1,5 % hmotnostních |
0403 10 | Jogurt - neochucený i ochucený |
0405 10 11 | Přírodní máslo s obsahem tuků nepřesahujícím 85 % hmotnostních - v balení do 1 kg |
0405 10 19 | Přírodní máslo s obsahem tuků nepřesahujícím 85 % hmotnostních - ostatní |
0405 10 90 | Máslo ostatní |
0701 90 10 | Brambory k výrobě škrobu |
0701 90 90 | Brambory, čerstvé nebo chlazené - ostatní |
0806 10 93 | Vinné hrozny, čerstvé, od 1. ledna do 14. července |
0806 10 95 | Vinné hrozny, čerstvé, od 15. července do 31. října |
1105 10 | Mouka, krupice a prášek z brambor |
1105 20 | Vločky, granule a peleta z brambor |
1108 11 | Pšeničný škrob |
1108 12 | Kukuřičný škrob |
1108 13 | Bramborový škrob |
1205 00 10 | Semena řepky určená k setí |
1205 00 90 | Semena řepky - ostatní |
1206 00 99 | Slunečnicová semena, též drcená - ostatní |
1512 11 | Slunečnicový nebo světlicový olej - surový pro technické nebo průmyslové účely |
1512 19 | Slunečnicový nebo světlicový olej - ostatní surový pro technické nebo průmyslové účely, jiný než pro lidskou výživu |
1514 10 | Řepkový nebo hořčičný olej - surový pro technické nebo průmyslové účely |
1514 90 | Řepkový nebo hořčičný olej - ostatní surový pro technické nebo průmyslové účely, jiný než pro lidskou výživu |
1517 10 | Margarin, vyjma tekutý margarin s obsahem tuku od 10 do 15 % hmotnostních |
1517 90 | Margarin - ostatní s obsahem tuku od 10 do 15 % hmotnostních |
1517 90 93 | Jedlé směsi nebo potravinářské přípravky používané jako tvarovací |
1517 90 99 | Margarin - ostatní |
1702 30 | Glukóza a glukózový sirup neobsahující fruktózu nebo obsahující v sušině méně než 20 % hmotnostních fruktózy |
1702 40 | Glukóza a glukózový sirup obsahující v sušině alespoň 20 %, avšak méně než 50 % hmotnostních fruktózy |
1902 11 | Těstoviny nevařené, nenadívané ani jinak nepřipravené, obsahující vejce |
1902 19 | Těstoviny nevařené, nenadívané ani jinak nepřipravené, ostatní |
1902 20 10 | Nadívané těstoviny též vařené nebo jinak připravené, obsahující více než 20 % hmotnostních ryb, korýšů, měkkýšů a jiných vodních bezobratlovců |
1902 20 30 | Nadívané těstoviny, též vařené nebo jinak připravené, obsahující více než 20 % hmotnostních uzenek, salámů a podobných uzenářských výrobků z masa a drobů všeho druhu, včetně sádla a lojů všeho druhu a původu |
1902 20 91 | Nadívané těstoviny též vařené nebo jinak připravené - ostatní vařené |
1902 20 99 | Nadívané těstoviny též vařené nebo jinak připravené - ostatní |
1902 30 | Ostatní těstoviny - sušené |
2105 | Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky, též s obsahem kakaa |
2202 10 | Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přísadou cukru nebo jiných sladidel nebo aro- matizovaná |
2204 10 | Šumivé víno |
2204 21 | Jiné víno, vinný mošt, jehož kvašení bylo předem zabráněno - v nádobách o obsahu nepřesahujícím 2 litry |
2204 29 | Jiné víno, vinný mošt, jehož kvašení bylo předem zabráněno - ostatní |
2204 30 | Ostatní vinný mošt |
2207 | Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu 80 % vol nebo více; ethylalkohol a ostatní destiláty denaturované, s jakýmkoli obsahem alkoholu |
2208 90 | Ostatní ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu menším než 80 % vol |
3505 10 10 | Dextriny |
3505 10 50 | Esterifikované a etherifikované škroby |
3505 10 90 | Ostatní dextriny |