největší server pro podnikatele v ČR
Články
Aktuality
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Podnikatel.cz
»
Témata
»
Restaurace a pohostinství
Restaurace a pohostinství
301
–
330
/
331
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
Hoteliéři se bijí za kvalitu. Není totiž hvězda jako hvězda
Někteří hoteliéři si dávají hvězdičky podle vlastních obchodních strategií. Kvalita poskytovaných služeb u nich nehraje žádnou roli. Chybí totiž opora v zákoně.
Zdeněk Vesecký
5. 5. 2014
Doba čtení:
6 minut
Mírná zima, nízké tržby, taková byla sezóna na horách
Letošní zima na horách žádné extra výdělky nepřinesla. Tržby stagnovaly jak horským restauracím a hotelům, tak provozovatelům lyžařských areálů.
Redakce
23. 4. 2014
Doba čtení:
1 minuta
Začali provozovat Muzeum gastronomie. Tady je jejich příběh
Jak výhodné je provozovat muzeum? Zeptali jsme se v dalším díle Videobizu provozovatelky Muzea gastronomie v Praze. Sledujte nový příběh.
Jana Knížková
18. 2. 2014
Doba čtení:
do minuty
Kouřit před firmou je ostuda a ztráta času. Objevte nový trend
Mít nekuřácké pracoviště, ale zároveň vyhovět těm, kteří si v pracovní době nedokážou odepřít cigaretu. Nabízí se efektivní řešení v podobě kuřáckých kabin.
Zdeněk Vesecký
12. 2. 2014
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
6 minut
Pražští hoteliéři a majitelé klubů se třesou strachy. Do města míří Dánové
Do Prahy míří tisíce Dánů. Loni zdemolovali desítky barů, restaurací a hotelů. Někteří podnikatelé je proto letos do svých podniků raději nepustí.
Redakce
10. 2. 2014
Doba čtení:
3 minuty
Na teplou zimu žehrají i internetoví obchodníci
Přinášíme další krátké zprávy z byznysu. Tentokrát o propadech v příjmu obchodníků se zimním sporotvním vybavením nebo o důchodcích s exekucemi.
Redakce
6. 2. 2014
Doba čtení:
2 minuty
„Na stravenky nevracíme.“ Věta, která patří minulosti
Na český trh vstupují první elektronické stravenky. Zatím je s nimi možné platit jen v omezeném počtu restaurací, ale v budoucnu mají hrát prim.
Redakce
3. 2. 2014
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
2 minuty
Maloobchodníci zdraží potraviny a budou možná i propouštět
Oslabení koruny po intervencích České národní banky (ČNB) vede ke zdražení některých potravin. Ceny by mohly narůst v rozmezí od pěti do osmi procent.
Redakce
8. 1. 2014
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Útoky na mobilní bankovnictví, největší kybernetická hrozba tohoto roku
Kybernetičtí zločinci budou letos líčit hlavně na mobilní bankovnictví. Uživatelé mobilů se systémem Android budou ohrožováni třemi miliony škodlivých aplikací.
Redakce
6. 1. 2014
Doba čtení:
4 minuty
Velké změny v zákoně o potravinách. Co nás čeká?
Vládou prošla novela zákona o potravinách. Mluví se o ní jako o největší změně za posledních 15 let. Co přinese obchodníkům? A kolik je bude stát?
Redakce
13. 12. 2013
Doba čtení:
4 minuty
Z právničky majitelkou kavárny. Proč ne, život nemusí být krysí závod
Proč se vzdávat prestižního zaměstnání? Třeba proto, že je to „jen“ zaměstnání a člověk hledá lepší seberealizaci. O tom je další z příběhů podnikatelů.
Zdeněk Vesecký
9. 12. 2013
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
8 minut
Snižovat ceny je tou největší chybou, tvrdí úspěšní hoteliéři
Místo snižování cen zapracujte na zvyšování servisu, tvrdí úspěšní hoteliéři. Sami mají luxusní hotel, ale jejich myšlenka prý funguje i na turistické chatě.
Zdeněk Vesecký
25. 11. 2013
Doba čtení:
8 minut
Tohle je byznys. 150 milionů korun na tržbách jen za rozvoz jídla
Češi, ale i Slováci si po vzoru západních zemí začínají zvykat na to, že jídlo dostanou až pod nos. Rozvozové firmy na tom vydělávají, a to hodně.
Michael Hovorka
22. 11. 2013
Doba čtení:
5 minut
Kuchaři prý už suroviny ve velkém nekradou, přesto se pár zlodějíčků najde
Praktiky kuchařů za totalitního režimu v dnešní době už neplatí. Dříve kradlo suroviny až 70 procent kuchařů, kolik jich je dnes?
Redakce
6. 11. 2013
Doba čtení:
2 minuty
Pozvednout úroveň gastronomie a stolování, takové jsou cíle aristologů
Ačkoli Česká republika nepatří k zemím, kde se dbá na gastronomii, dá se u nás studovat ojedinělý obor aristologie. Bude ale k něčemu dobrý? Co čeká absolventy?
Zdeněk Vesecký
23. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Stravenka na oběd nestačí, restaurace své obědové menu opět zdražily
Zaměstnavatelé by měli na stravenkách přidat. Jedna stravenka totiž na oběd nestačí, Češi musejí v průměru doplácet až 25 korun.
Redakce
16. 10. 2013
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
2 minuty
Jak důležité je pro podnikatele být na Yelpu a TripAdvisoru?
Podnikatelům všeho druhu se otevírají nové možnosti prezentace. Jsou zdarma a pomohou rozšířit pověst, a to jak pozitivní, tak i negativní.
Zdeněk Vesecký
2. 10. 2013
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Kuřáci se nové vlády bát nemusí, Česko bude dál komínem Evropy
Ani nová vláda patrně neprosadí další omezování kouření. Podle aktuálního zjištění k tomu není vůle. Česká republika tak jde proti proudu celé Evropy.
Zdeněk Vesecký
27. 9. 2013
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
9 minut
Dětská jídla nejsou pro každého aneb Jak se pozná dobrá restaurace
Ne každý číšník nebo hospodský oplývá vlídností ke svým klientům. Důkazem jsou dohady kolem podávání dětského menu dospělým. Kdo má v tomto sporu pravdu?
Zdeněk Vesecký
23. 9. 2013
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
6 minut
Pivaři se dočkali, stovky restaurací oslaví příští pátek Den českého piva
Zatímco vinaři si na své letošní Svatomartinské musí ještě přes měsíc počkat, pivaři už mohou chystat oslavy. Na příští pátek byl vyhlášen Den českého piva.
Redakce
19. 9. 2013
Doba čtení:
2 minuty
Pro hospody a restaurace hraje stále větší roli Facebook. Sledujte proč
Mít denní menu na internetu už nestačí. Pro restaurace a hospody se stávají důležitější sociální sítě. Sledujte další díl Videobizu.
Jana Knížková
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
do minuty
Vaříte českou nebo čínskou kuchyni? Zjistit to má velké sčítání restaurací
Ministerstvo pro místní rozvoj plánuje velké šetření všech stravovacích zařízení v ČR. Čtěte, co vše se bude zjišťovat a k čemu výsledky sčítání budou.
Daniel Morávek
11. 7. 2013
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
4 minuty
Komu patří v restauraci dýško? Sledujte zprávy z byznysu
Žádný český právní předpis spropitné výslovně neřeší. Z toho důvodu rovněž není stanoveno, zda dýško náleží konkrétnímu číšníkovi, kuchaři nebo majiteli.
Michal Andera
19. 6. 2013
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
do minuty
Jedno nealko bude muset stát v hospodách méně než pivo
Ministerstvo zdravotnictví chce omezit spotřebu alkoholu. A to i tím, že v hospodách bude muset být jeden nealkoholický nápoj levnější než nejlevnější alkohol.
Daniel Morávek
17. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
4 minuty
Bar, který neexistuje, vznikal naruby. Dnes je špičkou svého oboru
Když se dva mladí muži rozhodli založit si vlastní bar, porušili u toho všechna dosud daná pravidla pro rozjezd firmy. A možná právě proto uspěli.
Zdeněk Vesecký
10. 5. 2013
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
8 minut
Válka proti tabáku: V hospodách nepůjde kouřit a zpřísní se prodej přes internet
Ministerstvo zdravotnictví vyrazilo na tvrdou steč proti kuřákům. Plánuje se výrazně zpřísnit prodej tabákových výrobků a zakázat kouření v restauracích.
Daniel Morávek
9. 5. 2013
Počet nových komentářů
10
Doba čtení:
6 minut
Můžete při podnikání řvát jako na lesy? Čtěte, na čem závisí limity hluku
Podnikatelé musí dodržovat řadu hygienických limitů. Mezi ně patří také hladiny hluku. Čtěte, které normy hladiny hluku určují a od čeho všeho se odvíjejí.
Daniel Morávek
3. 5. 2013
Doba čtení:
3 minuty
Úpravy zákona o potravinách odmítají i restaurace. Víme proč
Novelu zákona o potravinách odmítají i lidé pracující v pohostinství. Kvalitu surovin si prý ohlídají sami, je potřeba hlavně hygienický dohled.
Zdeněk Vesecký
3. 5. 2013
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
5 minut
Znáte restauraci, před kterou se pravidelně stojí fronty? My ano
Když nepočítáme fastfoody na turisticky exponovaných místech, tak v metropoli najdeme pouze jednu restauraci, kde se stojí fronty. Pojďte ji s námi navštívit.
Zdeněk Vesecký
26. 4. 2013
Počet nových komentářů
18
Doba čtení:
6 minut
Víte, že dýško by se mělo danit? Čtěte, komu spropitné vlastně patří
Přestože to prakticky nikdo nedělá, také spropitné v restauracích by se mělo řádně danit. Přečtěte si, zda dýško patří číšníkovi nebo provozovateli.
Daniel Morávek
11. 4. 2013
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
4 minuty
301
–
330
/
331
První strana
Předchozí strana
6
7
8
9
10
11
12
Následující strana
Poslední strana
BusinessCenter
Daň z příjmů
Daňové přiznání
DPH
E-commerce
Novinky v zákonech
OSVČ
Začínající podnikatel
Zaměstnanci
Zaměstnavatelé
Všechny témata
Komerční sdělení
Jak nepřijít o tržby a důvěru zákazníků. Prodejci by měli věnovat pozornost platebním bránám
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 17. 12. 2024
EUR
25,010
25,130
USD
23,760
23,940
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
ONLINE ŠKOLENÍ PRO MZDOVÉ ÚČETNÍ: legislativní novinky roku 2025
TAM CHCI
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji