největší server pro podnikatele v ČR
Články
Aktuality
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Podnikatel.cz
»
Témata
»
Restaurace a pohostinství
Restaurace a pohostinství
211
–
240
/
331
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Nabídka rozvozu jídel je už standard. A vyplatí se i v sólo provedení
Na rozvozu jídla z restaurací nemusí vydělávat jen nejznámější služby. Tato součást servisu může přinést nezanedbatelné tržby i jednotlivým restauracím.
Zdeněk Vesecký
14. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Kontroly restaurací ze strany pivovarů jsou přísnější než od finančních úřadů
Restauraci dělá kromě kvalitního jídla i dobré pivo. Spolupráci s pivovarem naváže podnik do týdne. Podmínkou je ale dobrá péče o pivo.
Zdeněk Vesecký
24. 8. 2016
Doba čtení:
5 minut
Nováček v oboru gastronomie prorazil díky barům v kancelářských centrech
V advokacii se nenašel. Místo toho založil úspěšný řetězec salátových barů, s nimiž teď boduje hlavně v kancelářských centrech.
Zdeněk Vesecký
22. 8. 2016
Doba čtení:
8 minut
Přijímat platby kartami už není drahé a hodí se to i kvůli #EET
Nepřijímáním platebních karet se restauratéři připravují o velkou část hostů. Akceptace těchto plateb navíc získá další zajímavé využití pro evidenci tržeb.
Zdeněk Vesecký
3. 8. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
4 minuty
Spropitné a #EET? Vše se bude odvíjet od toho, kdo si dýško bere
Bude spropitné podléhat EET? Záleží na tom, zda si spropitné bere provozovatel nebo si jej rozdělují zaměstnanci.
Daniel Morávek
26. 7. 2016
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
2 minuty
Proč se restauracím (ne)vyplácí přijímat stravenky?
Restaurace, která nepřijímá stravenky, se připravuje až o polovinu hostů. Ztráta je v tomto případě vyšší než zaplacená provize a náklady na administrativu.
Zdeněk Vesecký
20. 7. 2016
Počet nových komentářů
12
Doba čtení:
5 minut
Chyběla mu pravá italská čerstvá pasta. Začal ji vyrábět sám
[FOTOGALERIE] Své těstoviny, které jdou na dračku, začínal vyrábět doma. Nyní je už spolumajitelem restaurace. Seznamte se s pastařem z Karlových Varů.
Kateřina Horáková Pallayová
14. 7. 2016
Doba čtení:
6 minut
Jak vybrat dodavatele do restaurační kuchyně?
V restaurační kuchyni není možné zpracovat všechno, co kde ulovíte nebo seberete. Suroviny je potřeba odebírat od ověřených dodavatelů.
Zdeněk Vesecký
4. 7. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
5 minut
Úroveň obsluhy, i na tom stojí a padá úspěch každé restaurace
Vzít číšníka vyučeného, nebo amatéra? Ideálně vyučeného, s náležitou praxí a k tomu ještě slušného a pracovitého. Jenže tací nejsou. Komu tedy dát přednost?
Zdeněk Vesecký
22. 6. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Kuchyně je výkladní skříní restaurace, její šéf musí být skutečný mistr
Šéfkuchař a jeho tým sice stojí v pozadí, ale jsou základním kamenem restaurace. Pokud natrefíte na lidi se zapálením, máte vyhráno.
Zdeněk Vesecký
8. 6. 2016
Doba čtení:
5 minut
Zákaz kouření se má vyhnout „šíšám“, zůstává jedno levnější nealko než pivo
Ve sněmovně opět leží zákon, který zakazuje kouření v restauracích. Výjimku mají mít vodní dýmky (tzv. šíšy) a elektronické cigarety.
Daniel Morávek
7. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
4 minuty
Kouření v restauracích zakázáno nebude. Zákon dnes sněmovnou neprošel
V Poslanecké sněmovně se dnes projednával protikuřácký zákon. K překvapení mnohých sněmovnou neprošel.
Jana Knížková
25. 5. 2016
Počet nových komentářů
10
Doba čtení:
1 minuta
Návrh a zařízení restaurační kuchyně je věda. Sami to nezvládnete
Zařízení restaurační kuchyně není levnou záležitostí. Než utratit dva miliony bez rozmyslu, je lepší se obrátit na odborníky.
Zdeněk Vesecký
25. 5. 2016
Doba čtení:
6 minut
Vývary jako od Steva Jobse. S takovými nejen v Česku proráží tři nadšenci
Tři mladí podnikatelé si vyrobili to, co na trhu postrádali. Obyčejný vývar. Takový, který se neprodává v kostkách a je zdravý. A samozřejmě s ním mají úspěch.
Zdeněk Vesecký
16. 5. 2016
Doba čtení:
8 minut
Jídelní lístek delší než Jiráskovy romány. Největší problém českých restaurací
Jídelní lístek je vizitkou každé restaurace. Braňte se proto nemoci českých restauratérů, a nemějte ho proto jako každá jiná. Podnik vám hned půjde lépe.
Zdeněk Vesecký
11. 5. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
7 minut
Prorazit se dá s restaurací v jakémkoli pojetí, rozhodující je kvalita a stálost
Jaký zvolit koncept restaurace, abyste se trefili do vkusu a hlavně chuti zákazníků? Vsaďte klidně na českou klasiku, podmínkou je ale prvotřídní kvalita.
Zdeněk Vesecký
27. 4. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
6 minut
Za měsíc restauraci neotevřete, připravte se na běhání po úřadech
Před uvařením prvních porcí jídla ve vaší nové restauraci vás čeká pořádná porce úředničiny. Povolení musíte dostat od obce, stavebního úřadu nebo hygieniků.
Zdeněk Vesecký
13. 4. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Vaří pro jiné a přesto je to uživí. Tady je 6 podnikatelských příběhů o vaření
[FOTOGALERIE] Začínali většinou od nuly, dnes mají byznys, díky kterému nakrmí spoustu hladových krků. Přečtěte si zajímavé příběhy a prohlédněte fotky.
Michael Hovorka
11. 4. 2016
Doba čtení:
1 minuta
Za hluk z restaurační předzahrádky platí pokutu hlučný host, ne provozovatel
Kdo je zodpovědný za hluk na restaurační předzahrádce? Musí se skutečně uzavřít ve 22:00? A jak vysoký postih hrozí za porušení pravidel? Čtěte podrobnosti.
Zdeněk Vesecký
8. 4. 2016
Doba čtení:
8 minut
Chcete si v létě přivydělat? Postavte si již teď své vlastní sezónní bistro
Letní sezónu začněte připravovat již nyní. Pokud si během léta chcete přivydělat ve vlastním sezónním bistru, přečtěte si následující rady.
Petr Čížek
7. 4. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
2 minuty
Jak se otevírá restaurace. Nový seriál serveru Podnikatel.cz
Zařídit si a úspěšně provozovat restauraci není nic jednoduchého. S našimi radami a komentáři odborníků to ale zvládnete.
Zdeněk Vesecký
30. 3. 2016
Doba čtení:
6 minut
Pokutu v rámci #EET bude moct dle senátorky dostat i zákazník. Babiš to odmítá
Podle senátorky Elišky Wagnerové budou moci úřady udělovat u EET pokuty i zákazníkům. Zákon totiž u sankcí hovoří o fyzických osobách a pokutě až 500 tisíc Kč.
Daniel Morávek
17. 3. 2016
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
5 minut
Protikuřácký zákon udělá z Česka jednu z nejpřísnějších zemí v EU
Protikuřácký zákon míří do druhého čtení. Poslanci o něm budou jednat během března. Právníci varují před jeho příliš přísným zněním.
Jana Knížková
29. 2. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
2 minuty
5 věcí, které jste kdy chtěli vědět o #EET a nebáli jste se zeptat
V souvislosti s EET vás zajímá celá řada věcí. Sesbírali jsme vaše dotazy a ve spolupráci s finanční správou na ně připravili odpovědi.
Daniel Morávek
23. 2. 2016
Počet nových komentářů
18
Doba čtení:
4 minuty
Čtěte velký souhrn, kdo a kdy musí #EET řešit a co všechno se s evidencí pojí
Podnikatelé by se měli začít připravovat na EET, příslušný návrh zákona totiž prošel sněmovnou. Přichystali jsme velký přehled, co, koho a kdy se u EET týká.
Daniel Morávek
11. 2. 2016
Počet nových komentářů
15
Doba čtení:
10 minut
Hospody mají zatím smůlu, koalice se na nižší DPH na pivo neshodla
Andrej Babiš chce v rámci EET snížit restauracím DPH na 10 % u točeného piva a nealkoholických nápojů. Hospody však mají zatím smůlu, koalice návrh odložila.
Daniel Morávek
9. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Nižší DPH na pivo a nápoje? První krok k jedné snížené sazbě 10 %, říká Babiš
Snížení DPH u piva a nealka v restauracích je jen prvním krokem, říká Andrej Babiš. Prvním krokem k jedné snížené sazbě DPH ve výši 10 %.
Daniel Morávek
2. 2. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
O #EET se bude hlasovat 10. února, opozice podá ústavní stížnost
Vládní koalice se rozhodla utnout třetí čtení k zákonu o evidenci tržeb. Bude se o něm hlasovat 10. února. Opozice podá proti tomuto postupu ústavní stížnost.
Daniel Morávek
29. 1. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Nižší DPH na pivo v restauracích je průchozí, neplátcům DPH by však uškodila
Andrej Babiš navrhuje snížení DPH u sudového piva na 10 %. Pokud by to skutečně prošlo, dopadlo by to negativně na drobné restauratéry, kteří nejsou plátci DPH.
Daniel Morávek
29. 1. 2016
Počet nových komentářů
9
Doba čtení:
2 minuty
Restauratéři kašlou na uvádění alergenů. Jakými způsoby o nich informovat?
Povinnost uvádět informace o alergenech mají provozovatelé restaurací již více než rok. Ne všichni si ji však vzali za svou.
Jana Knížková
20. 1. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
3 minuty
211
–
240
/
331
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
BusinessCenter
Daň z příjmů
Daňové přiznání
DPH
E-commerce
Novinky v zákonech
OSVČ
Začínající podnikatel
Zaměstnanci
Zaměstnavatelé
Všechny témata
Komerční sdělení
Jak nepřijít o tržby a důvěru zákazníků. Prodejci by měli věnovat pozornost platebním bránám
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 17. 12. 2024
EUR
25,010
25,130
USD
23,760
23,940
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
ONLINE ŠKOLENÍ PRO MZDOVÉ ÚČETNÍ: legislativní novinky roku 2025
TAM CHCI
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji